Metodat për ta kuptuar nëse e doni vërtet

2 minutes, 16 seconds Read

Është dashuri e vërtetë apo thjesht epsh? Sigurisht që në fillim të gjithëve na “humbet mendja” dhe shikojmë me syze ngjyrë rozë, por si e dini nëse e doni vërtet? Ekspertët na zbulojnë mënyrat…

Psikologët Paul Kolman dhe Wendy Walsh kanë veçuar shtatë mënyra që do t’ju tregojnë se e doni vërtet, transmeton KP.

1. Ju investoni në lumturinë e tij

Të pëlqen vërtet kur je i gatshëm të vendosësh lumturinë e tij përpara tëndes, si për shembull të anashkalosh një koncert ku me të vërtetë doje të shkoje, në mënyrë që të mund të jesh me të dhe ta ndihmosh të kalojë një ditë të keqe.

2. Ju dëshironi që ai të zhvillohet dhe të provojë gjëra të reja

Kjo do të thotë që ju dëshironi që ai të zhvillohet si person dhe të pranojë sfidat. Nëse thjesht dëshironi që ai të qëndrojë i njëjtë dhe të mos marrë pjesë në aventura, kjo nuk është dashuri.

3. Ju pranoni dallimet

Sigurisht, nëse ai puthet keq ose vishet tmerrësisht, do të bëni çmos për ta korrigjuar. Por nëse je në rregull që ai dëgjon muzikë krejtësisht të ndryshme nga ti ose ka pikëpamje të ndryshme politike, kjo quhet dashuri.

4. Mund të pranoni të metat tuaja

E dimë, e dimë, është e vështirë të pranosh që je edhe i dobët në ndonjë fushë. Por nëse mund t’ia pranoni të dashurit tuaj dhe jeni gati të punoni për të për të ndryshuar për mirë, dhe si e doni.

5. Dhe ju mund të jetoni me të…

Të gjithë kanë tipare më pak të dëshirueshme. Padyshim që ju pëlqen nëse pranoni që ai ndonjëherë e humbet durimin për gjëra të parëndësishme (me kusht që të jetë i gatshëm të punojë në të).

6. Gjithçka rreth tij është tërheqëse për ju

Në fillim të një lidhjeje është normale që të jeni gjithmonë të ngrohtë me njëri-tjetrin. Por nëse jeni po aq të tërhequr nga ai kur dini për skuqjen e tij të çuditshme në këmbë, kjo është një shenjë e mirë.

7. Mund të imagjinoni të keni fëmijë me të

Në rregull, jo të gjithë duan të kenë fëmijë dhe kjo është e kuptueshme. Nëse keni menduar të krijoni një familje, një ditë, dhe papritmas filloni të pyesni veten se si do të duken fëmijët tuaj ose si do të ishte ai si baba – ju jeni padyshim e tëra.

Publikime te ngjashme