6 rregulla të arta për jetën të cilat duhet t’i keni përherë parasysh!

1. Dashuria për veten rregullon gjërat që të tjerët i thyejnë. Raportet me njerëzit e tjerë shpesh bëhen tëngatërruara dhe përfundojmë të lënduar, ama në fund të fundit nuk duhet të mungojë asnjëherë dashuria për veten. Është e vetmja që mbetet pas çdo momenti trishtimi dhe duhet të shërbejë për të mbyllur plagët që lënë […]

Ndikimi i Inteligjencës Artificiale në Zgjedhje dhe Veprimet e Qeverive në Lidhje me Këtë Fenomen

Rregullimi i Inteligjencës Artificiale (IA) duhet të kalojë kufirin midis parandalimit të dezinformimit dhe mbrojtjes së lirisë së fjalës brenda procesit politik. “Gjërat nuk duhet të jenë domosdoshmërisht të vërteta, për sa kohë që ato besohen.” Këto janë fjalët e Alexander Nix, ish-CEO i Cambridge Analytica. Në vitin 2016, kompania e analizimit të të dhënave […]

Si t’i dalloni disa nga shenjat e fshehura të depresionit

Depresioni është një gjendje mjekësore që shfaqet me disa simptoma, të cilat ndikojnë në mënyrën e të menduarit, ndjenjave dhe përballjes me aktivitetet ditore. Shpesh këto simptoma janë të fshehura dhe njeriu nuk e kupton nivelin e dëshpërimit. Në vijim janë disa prej shenjave më të zakonshme të depresionit që shpesh qëndrojnë të fshehura: Ndryshimet […]

Cila grua në foto ju duket më e moshuar? Një test personaliteti që zbulon se si është karakteri juaj

Zgjidhni një grua nga fotografia dhe zbuloni se çfarë karakteri keni, sipas vlerësimeve të ekspertëve Ekspertët pajtohen se mënyra se si i përjetojmë njerëzit e tjerë tregon shumë për personalitetin tonë. Njerëzit që janë të prirë për vlerësime negative të të tjerëve kanë më shumë gjasa të jenë të shqetësuar dhe të pasigurt. Njerëzit që […]

Milionerët nuk janë të lumtur, ngase paraja nuk e blenë lumturinë! Sa para na duhën për të qënë të lumtur?

Ideja se “paratë nuk mund ta blenë dot lumturinë”, ka dominuar për më shumë se një dekadë. Studimet e fundit, kanë treguar se fitimi mbi atë që na nevojitet për të mbuluar nevojat tona bazike,dhe për të na mbajtur “komodë’ është i kotë, dhe madje mund të na bëjë të ndihemi më pak të lumtur. […]