Fitojne 200 mijë $ në vit, të rinjtë shqiptarë po bëhen milionerë duke punuar online, dhe pa eksperience mund te fitosh..

Shitja e njohurive profesionale në tregun global, ka pasur një rritje të befasishme gjatë vitit të fundit, kur shumica e profesionistëve shqiptarë kanë gjetur si mundësi jetese punën online për kompani, firma apo individë jashtë vendit. Madje shumë prej tyre, me plot gojën mund të themi se janë bërë milionerë. Profesionistët shqiptarë ofrojnë punë kundrejt […]

Banka Botërore do mbeshtesë Kosovën në krijimin e vendeve të punës me 365 milionë dollarë

Bordi i Drejtorëve Ekzekutive të Grupit të Bankës Botërore diskutoi sot Kornizën e re të Partneritetit me Vendin për Kosovën për vitet fiskale 2023-2027. Sipas njoftimit nga Banka Botërore, kjo kornizë do të mbështesë vendin të përshpejtojë konkurrueshmërinë për krijim më të madh të vendeve të punës dhe standarde më të mira të jetesës. “Strategjia […]

Bien çmimet, inflacioni kap vlerën e 4.6 përqind! Ndikoi rënia e çmimeve të karburantit dhe ushqimeve

Çmimet kanë vijuar trendin rënës .Sipas të dhënave të Instat gjatë muajit prill të këtij viti inflacioni zbriti në nivelin 4.6%  nga 5.3% që ishte një muaj më parë. Ndikimin më të fortë në këtë situatë e kanë  dhënë uljet e çmimit të karburanteve.Në tregun e shitjes me pakicë karburantet   janë shitur më lirë edhe  […]

Nga Banka Botërore thonë se çmimet e mallrave pritet të regjistrojnë rënien më të madhe që nga pandemia

Sipas Bankës Botërore, çmimet e mallrave këtë vit pritet të regjistrojnë rënien më të madhe që nga pandemia e koronavirusit. Banka Botërore njoftoi se rënia e çmimeve pritet të sjellë pak lehtësim për afro 350 milionë njerëz në mbarë botën që përballen me pasiguri ushqimore. Edhe pse çmimet e ushqimit këtë vit pritet të bien […]

Pse u rikthye frika e një krize financiare bankare?

Credit Suisse, një bankë e madhe evropiane 167-vjeçare, ishte në prag të kolapsit të mërkurën. Pas shitjes më të madhe njëditore të bankës ndonjëherë, drejtuesit e Credit Suisse u takuan me autoritetet zvicerane për të diskutuar opsionet e stabilizimit të bankës. Në fund të asaj dite, banka qendrore dhe rregullatori kombëtar i tregut financiar lëshuan […]

Gruri, buka, nafta, peleti… a po zbriten çmimet! Ja çfarë po paralajmërohet për pranverë?!

Viti 2022 u karakterizua me ngritje të lartë të çmimeve në të gjitha produktet. Kjo rritje e çmimeve ishte e papërballueshme për shumë familje kosovare, sidomos kur çmimet “fluturuan” në produktet bazike ushqimore. Inflacioni në muajin nëntor të 2022-tes shkoi në 11.6. Lojë me çmime u vërejt edhe në prag të festave të fundvitit. Por […]