Category: Histori

1 2 3 4 10 / 36 POSTS
Pse Ballkani ka mbetur i pazhvilluar në krahasim me pjesën tjetër të Evropës?

Pse Ballkani ka mbetur i pazhvilluar në krahasim me pjesën tjetër të Evropës?

Ballkani është një nga rajonet më të çuditshme në Evropë. Niveli i tij [...]
Një nga ngjarjet më traumatike të shekullit – si ndodhën sulmet e 11 shtatorit 2001?

Një nga ngjarjet më traumatike të shekullit – si ndodhën sulmet e 11 shtatorit 2001?

Të martën, 11 shtator 2001, sulmuesit vetëvrasës kapën avionët amerika [...]
Shqiptarët e harruar të Sanxhakut dhe “Boshnjakët” që flasin shqip

Shqiptarët e harruar të Sanxhakut dhe “Boshnjakët” që flasin shqip

Kur flitet për shqiptarët në rajon, ata të Sanxhakut në Serbi nuk përm [...]
Ja çfarë shkruante Adem Demaçi për figurën e diktatorit Enver Hoxha

Ja çfarë shkruante Adem Demaçi për figurën e diktatorit Enver Hoxha

Për figurën e Enver Hoxhës janë dhënë shumë mendime e gjykime, nga ama [...]
Edith Durham dhe lidhja me shqiptarët

Edith Durham dhe lidhja me shqiptarët

La Vie heureuse” ka botuar, me 15 prill 1912, në faqen n°5, një shkrim [...]
Pjoter Dicek: “Pse Shqipërinë nuk e duan Europianet në BE”

Pjoter Dicek: “Pse Shqipërinë nuk e duan Europianet në BE”

"Një arkeolog polak me emrin Pjoter Dicek një nga më të mirët e Europë [...]
Historia mahnitëse e Kumrijes, refugjates nga Kosova të cilën e kërkoi Angela Merkel

Historia mahnitëse e Kumrijes, refugjates nga Kosova të cilën e kërkoi Angela Merkel

Opinionisti Fahri Xhara ka rikthyer në vëmendje një kosovare e cila gj [...]
Vazhdimi i ëndërrës Amerikane që nisi në Kosovë

Vazhdimi i ëndërrës Amerikane që nisi në Kosovë

GA RESMI ÇORBAXHI - ALBANY-NEW YORK Sara Thaqin e takova rastësisht d [...]
Beteja e Kosovës e vitit 1389 – miti dhe historia

Beteja e Kosovës e vitit 1389 – miti dhe historia

Janë të shpeshta rastet kur ngjarjet historike kthehen në mitologji, p [...]
1 2 3 4 10 / 36 POSTS