fbpx

Category: Shkencë

1 2 3 6 10 / 54 POSTS
Pse kur rritëmi ndalojmë së besuari në magji?

Pse kur rritëmi ndalojmë së besuari në magji?

Kur rritemi, shumica e njerëzve pushojnë së besuari në magji. Çdo gjë [...]
Covid ka ndryshuar personalitetet e të gjithëve ne, sipas një studimi të ri

Covid ka ndryshuar personalitetet e të gjithëve ne, sipas një studimi të ri

Hulumtimet e reja tregojnë se si personalitetet e njerëzve janë formua [...]
NASA zbulon një ‘botë oqeanike’ ku 1 vit zgjat 11 ditë, por mund të jetë perfekte

NASA zbulon një ‘botë oqeanike’ ku 1 vit zgjat 11 ditë, por mund të jetë perfekte

Astronomët kanë zbuluar diçka që ata e kanë quajtur një “botë aliene u [...]
6 shenjat që lexohen në fytyrë kur ka mungesë vitaminash

6 shenjat që lexohen në fytyrë kur ka mungesë vitaminash

Problemi i mungesës së vitaminave është veçanërisht i rëndësishëm. Pa [...]
Sa ndihmon inteligjenca në sukses?

Sa ndihmon inteligjenca në sukses?

Sigurisht. Por jo pa punë, eksperimentim, dështim përpara, dhe përkush [...]
Pse shkenca nuk po mbështet më ateistët, dhe ka filluar t’i drejtohet Zotit?

Pse shkenca nuk po mbështet më ateistët, dhe ka filluar t’i drejtohet Zotit?

Nga Stephen C.Meyer, “Newsweek” Lajmet e kohëve të fundit, nuk kanë [...]
Cila është koha ideale e gjumit për moshën e mesme dhe të moshuarit!?

Cila është koha ideale e gjumit për moshën e mesme dhe të moshuarit!?

Hulumtimet kanë zbuluar se rreth shtatë orë gjumë është pushimi ideal [...]
Si mund ta dalloni kur një person po ju gënjen?

Si mund ta dalloni kur një person po ju gënjen?

Si dallohet një gënjeshtar? Kjo gjë varet plotësisht nga fakti, nëse k [...]
Programet me karakteristika njerëzore abuzojnë me ndjeshmërinë tonë!

Programet me karakteristika njerëzore abuzojnë me ndjeshmërinë tonë!

Inxhinieri nga Google, Blake Lemoine, nuk po fliste zyrtarisht për kom [...]
Cilat profesione mendon se janë më stresueset? Hidhi një sy kësaj liste

Cilat profesione mendon se janë më stresueset? Hidhi një sy kësaj liste

Disa profesione janë më stresuese se disa të tjera, pasi i vendosin nj [...]
1 2 3 6 10 / 54 POSTS
x