Kurti për vitin 2022 thotë se Qeveria e dyfishoi buxhetin për ushtri, vitët në vazhdim do vazhdon rritja!

1 minute, 7 seconds Read

Kryeministri i Republikës së Kosovës ka vazhduar me publikimin e arritjeve të Qeverisë gjatë vitit 2022.

Kësaj radhe, Kurti oublikoi arritjet në sektorin e sigurisë dhe mbrojtjes.

Sipas kryeministrit, buxheti për ushtrinë është dyfishuar në krahasim me vitin 2021, teksa janë rekrutuar mbi 800 suhtarë të rinj.

“Nënshkruam marrëveshje bashkëpunimi me Mbretërinë e Bashkuar, Shqipërinë, Malin e Zi, Maqedoninë e Veriut dhe Kroacinë. Janë në proces marrëveshjet SOFA me Gjermaninë, Turqinë dhe Kroacinë” ka thënë ndër të tjerash Kurti.

Ky është postimi i plotë i tij:

Me synim mbrojtjen e sovranitetit dhe integritetit territorial, sigurinë publike, mbrojtjen e rendit kushtetues, gjatë vitit të kaluar:

Dyfishuam buxhetin për ushtrinë e Kosovës krahasuar me vitin 2021, ndërkaq në 2023 do të ketë rritje edhe për 20%;

Miratuam Strategjinë e Sigurisë 2022-2027;

Nënshkruam marrëveshje bashkëpunimi me Mbretërinë e Bashkuar, Shqipërinë, Malin e Zi, Maqedoninë e Veriut dhe Kroacinë. Janë në proces marrëveshjet SOFA me Gjermaninë, Turqinë dhe Kroacinë;

Janë rekrutuar 820 ushtarë të rinj dhe 30 kadetë;

Në proces të rekrutimit janë edhe 612 ushtarë aktiv dhe 388 rezervë;

Moshën e rekrutimit e kemi ngritur nga 23 në 25 vjeç;

Janë trajnuar jashtë vendit 2547 ushtarakë: 3 herë më shumë se në 2020, 16 herë më shumë se në 2019;

‘’Edukim në Siguri’’ do të jetë pjesë e kurrikulës shkollore.

Publikime te ngjashme