Ushtarët koreano-veriorë kalojnë sërish kufirin, incidenti i tretë këtë muaj. Ja çfarë zbulohet nga imazhet satelitore

1 minute, 0 seconds Read

Ushtria e Koresë së Jugut ka qëlluar sërish dje ushtarët e Koresë së Veriut, pasi kaluan për pak kohë kufirin ndërkorean, duke shënuar incidentin e tretë këtë muaj.

“Disa ushtarë të Koresë së Veriut që punonin brenda DMZ në vijën qendrore të frontit kaluan vijën e demarkacionit ushtarak. Pas transmetimeve të zërit dhe të shtëna paralajmëruese nga ushtria jonë, ushtarët e Koresë së Veriut u tërhoqën drejt veriut”, njoftoi Komanda e Shefave të Shtabit të Përbashkët të Koresë së Jugut, duke shtuar se incidenti ndodhi rreth orës 11:00 të mëngjesit me orën lokale.

Ushtarët koreano-veriorë kalojnë sërish kufirin, incidenti i

Një zyrtar i komandës tha se incidenti dukej të ishte aksidental në natyrë, duke shtuar se ushtarët rifilluan shpejt punën e tyre dhe madje vazhduan aktivitetet e tyre deri në orët e vona të natës menjëherë pasi u kthyen në kufijtë e tyre.

Kjo është shkelja e tretë e tillë nga Veriu në muajin qershor, pas incidenteve të ngjashme që përfshinin një grup prej 20 deri në 30 ushtarë të Koresë së Veriut në zona të tjera të seksionit qendror të kufirit më 9 dhe 18 qershor.

Publikime te ngjashme