Kush do t’i mbajë trajnimet në Qendrën për Siguri Kibernetike që u hap sot?

1 minute, 49 seconds Read

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, ka treguar se në Qendrën Shtetërore Trajnuese për Siguri Kibernetike, trajnimet do të mbahen nga trajnerë të brendshëm në Ministrinë e Mbrojtjes dhe FSK-së, por edhe nga ata të jashtëm.

Ai po ashtu tha se kjo qendër do t’i shërbejë institucioneve qeveritare publike por edhe entiteteve të infrastrukturës kritike në sektorin privat.

“Formimi i grupit punues për sigurinë kibernetike të infrastrukturës kritike me mbështetjen e programit të USAID-it, për digjitalizimin dhe qëndrueshmërinë e infrastrukturës kritike është dhe një iniciativë tjetër përmes së cilës kemi theksuar qasjen tonë gjithëpërfshirëse ndaj sigurisë kibernetike. Kjo nismë dëshmon bindjen tonë se mbrojtja kibernetike është një përpjekje kolektive, do të jemi të sigurtë sepse jemi që të gjithë të sigurtë e që kërkon pjesëmarrjen si të institucioneve qeveritare ashtu edhe të sektorit privat e të akademisë. Kjo qendër i adreson shumë nga këto objektiva dhe parime të politikave tona, kjo qendër është një nga institucionet kyçe të parapara me ligjin e ri krahas agjencisë për siguri kibernetike, rregulloren për themelimin e së cilës e kam nënshkruar javën e kaluar. Trajnimet që do t’i ofrojë qendra do t’i adresojnë objektivat cilësore për zhvillimin e kapaciteve njerëzore në siguri kibernetike dhe krijimin e vetëdijes kolektive për rreziqe kibernetike. Qendra do të shtyjë para parime të gjithëpërfshirjes, parneritetit dhe të bashkëpunimit, si nga aspekti i përfituesve të trajnimeve gjithashtu edhe nga aspekti i ofruesve të trajnimeve. Qendra do t’i shërbejë institucioneve qeveritare publike por edhe entitetve të infrastrukturës kritike në sektorin privat. Trajnimet do të mbahen nga trajnerët e brendshëm në Ministrinë e Mbrojtjes dhe FSK-së, por edhe nga trajnerët e jashtëm”, u shpreh Kurti.

Ai po ashtu tha se me hapjen e kësaj qendre, konfirmohet përkushtimi i qeverisë për një Kosovë të sigurtë, të qëndrueshme dhe të gatshme për të kontribuuar në sigurinë kibernetike, rajonale, kontinentale dhe globale.

Publikime te ngjashme