Ekspertët thonë se Rusia do të shpërbëhet në 10 vitet e ardhshme

0 minutes, 46 seconds Read

Rusia siç e njohim aktualisht mund të mos mbijetojë në dekadën e ardhshme, sipas një sondazhi të ri të kryer nga Këshilli Atlantik.

Sondazhi me 167 ekspertë, të cilët ndanë njohuritë e tyre se si mund të duken gjeopolitika, lëvizjet sociale dhe politike në 10 vitet e ardhshme, deklaruan se Federata Ruse është në rrezik të mos mbijetojë në gjendjen që është aktualisht.

Sondazhi zbuloi se 40% e ekspertëve parashikuan se Rusia do të shpërbëhej deri në vitin 2033 “për shkak të revolucionit, luftës civile, shpërbërjes politike ose ndonjë arsye tjetër”.

Ndërkohë, 46% e të anketuarve prisnin që Rusia ose të bëhej një “shtet i dështuar” brenda një dekade ose “të shpërbëhej” deri në vitin 2033.

” alt=”” aria-hidden=”true” />

Këshilli Atlantik tha gjithashtu se evropianët ishin veçanërisht pesimistë për shpërbërjen e Rusisë, me 49% të tyre që parashikonin një ngjarje të tillë.

Publikime te ngjashme