Members of Wagner group sit atop of a tank in a street in the city of Rostov-on-Don, on June 24, 2023. President Vladimir Putin on June 24, 2023 said an armed mutiny by Wagner mercenaries was a "stab in the back" and that the group's chief Yevgeny Prigozhin had betrayed Russia, as he vowed to punish the dissidents. Prigozhin said his fighters control key military sites in the southern city of Rostov-on-Don.,Image: 785162477, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Roman ROMOKHOV / AFP / Profimedia

Ja kushti që Prigozhin i vuri Putinit për tërheqjen e mercenarëve!

0 minutes, 46 seconds Read

Informacione të reja po dalin në dritë rreth vendimit të udhëheqësit të Wagner-it, Yevgeny Prigozhin, për ndalimin e marshimit drejt Moskës vetëm 200 km larg.

Sipas mediave ruse, Prigozhin pranoi të tërhiqej me kusht të “largonte” ministrin rus të Mbrojtjes Sergei Shoigu dhe shefin e Shtabit të Përgjithshëm të Mbrojtjes Valery Gerasimov nga postet e tyre. Gjithnjë e më shumë mediat ruse po flasin për dorëheqjen e afërt të Shoigu dhe Gerasimov pas marrëveshjes Prigozhin-Moskë.

Gjithashtu theksohet se Alexei Dumin, guvernator i provincës Tula, i autorizuar nga Kremlini, ka marrë pjesë në negociatat me liderin e Wagner. Ultimatumi që ai u dërgoi atyre ishte që ata të harrojnë se mund të lëvizin drejt Moskës dhe në këmbim do të ketë garanci sigurie të organizatës paraushtarake si dhe premtimin për zgjidhjen e ngërçit me Shoigu dhe Gerasimov.

Publikime te ngjashme