Zyrtari më i lartë ushtarak i SHBA: Nuk i kemi dhënë Izraelit armët që ka kërkuar

1 minute, 19 seconds Read

Oficeri më i lartë ushtarak amerikan, Charles Brown tha se Izraeli nuk ka marrë të gjitha armët që ka kërkuar, pjesërisht për shkak se kufizimi i furnizimeve të disa prej tyre mund të rrezikojë gatishmërinë e ushtrisë amerikane.

Ai tha një prej arsyeve është edhe fakti që SHBA nuk ka kapacitet t’i ofrojë në këtë moment gjëra që izraelitët i kanë kërkuar.

“Edhe pse ne i mbështetëm ata me dhurimet tona, ata nuk morën gjithçka që kërkuan,” tha shefi i përgjithshëm i shefit të shtabit. Një pjesë e kësaj është sepse ata kanë kërkuar gjëra që ne nuk kemi kapacitet t’i ofrojmë ose nuk jemi të gatshëm t’i ofrojmë në këtë moment,” tha Brown.

Një zëdhënës i Brown më vonë specifikoi se komentet e gjeneralit i referoheshin praktikës standarde që përdor SHBA para se të ofrohej ndihmë ushtarake për çdo vend aleat.

Jereal Sorsey tha se nuk ka asnjë ndryshim në politikën e SHBA-ve dhe se mbështetja për Izraelin kundër Hamasit do të vazhdojë.

“Ne vlerësojmë stoqet e SHBA-së dhe çdo ndikim të mundshëm në gatishmërinë tonë në përcaktimin e aftësisë sonë për të ofruar ndihmën e kërkuar. Nuk ka asnjë ndryshim në politikën amerikane: Shtetet e Bashkuara vazhdojnë të ofrojnë ndihmë sigurie për aleatin tonë Izraelin, ndërsa ai mbrohet nga Hamasi”, tha kapiteni Jereal Dorsey në një deklaratë./GazetaSinjali

Publikime te ngjashme