Vuçiq tregon se nuk u pajtuarreth Personave të Pagjetur, ngase Kurti i kërkoi reparacione të luftës

1 minute, 1 second Read

Në adresimin e tij të parë të detajuar për media rreth takimi në Ohër për Aneksin e Zbatimit të Marrëveshjes Bazë për normalizimin e marrëdhënies ndërmjet Kosovës dhe Serbisë, Aleksandar Vuçiq tregoi se përse nuk janë dakorduar për marrëveshjen për personat e pagjetur.

Vuçiq tha se Kurti i ka kërkuar reparacione të luftës prandaj nuk janë pajtuar.

“Gjithmonë kam thënë se ne e pranojmë konceptin, do të punojmë në implementim, jemi të gatshëm të bëjmë më shumë se dikush nga Prishtina. Unë thjesht dua që njerëzit të dinë se ne kujdesemi, kur më dëgjojnë të përsëris disa gjëra, të dinë se kjo është për shkak se unë e di se çfarë po bëj.

Tani vijmë te pjesa e rëndësishme, që janë personat e zhdukur. Do të mendonit se është diku normale dhe e zakonshme, të gjithë duan të zgjidhin problemin e të zhdukurve. Normat dhe arritjet qytetëruese. Fatkeqësisht, Prishtina e përdori atë si një formë presioni ndaj Serbisë për shkak të reparacioneve të luftës”, tha ai dhe tregoi deklaratën e propozuar.

Publikime te ngjashme