“Në emër të 27 shteteve të BE-së”, Borell me deklaratë të re për Kosovën dhe Serbinë

1 minute, 10 seconds Read

Në faqen e Këshillit Evropian është publikuar një deklaratë e Josep Borell në emër të 27 shteteve anëtare në të cilën dënohet ashpër dhuna kundër qytetarëve, trupave të KFOR-it, forcave të rendit dhe mediave .

Në këtë deklaratë të Borell thuhet se “Dhuna mund të ishte shmangur dhe duhet shmangur”,

Ai po ashtu ka thënë se zgjedhjet e reja në katër komunat në veri duhet të shpallën sa më shpejt të jetë e mundur.

Ai tha se zgjedhjet e reja duhet të jenë gjithëpërfshirëse teksa shtoi se presin që serbët e Kosovës të marrin pjesë në to.

Bashkimi Evropian është i gatshëm të zbatojë masa të vendosura. Dështimi për të de-përshkallëzuar tensionet do të çojë në pasoja negative.

“Presim që Kosova të veprojë të pezullojë menjëherë operacionet policore në afërsi të ndërtesave komunale në veri të Kosovës. Kryetarët e komunave duhet t’i kryejnë përkohësisht detyrat e tyre në objekte të ndryshme nga ndërtesat komunale. Dështimi për të de-përshkallëzuar tensionet do të çojë në pasoja negative.”, tha Borrell.

Tuje, ai shprehu shqetësimin edhe për gjendjen e gatishmërisë më të lartë të ushtrisë së Serbisë, ndërsa dënoi edhe dhunën ndaj ushtarëve të KFOR-it, policisë dhe mediave

Publikime te ngjashme