Ministria e Mbrojtjes i përgjigjet dezinformatës së Vuçiqit: Nuk koordinojmë operime me dronë jashtë kufijve të Kosovës

0 minutes, 57 seconds Read

Ministria e Mbrojtjes e Kosovës ka demantuar në një përgjigje për deklaratat e presidentit serb, Aleksandër Vuçiq se gjoja “dronët bajraktarë kanë vëzhguar lëvizjet e ushtrisë serbe. Nga ky dikaster thuhet se Forca e Sigurisë së Kosovës nuk koordinon operime me dronë jashtë kufijve të vendit.

Në një përgjigje me shkrim, Ministria e Mbrojtjes thekson se qëllimi i kapaciteteve të saj është mbështetja e operacioneve brenda territorit të Kosovës.

“Forca e Sigurisë së Kosovës në kuadër të saj ka njësinë e Sistemeve Ajrore pa Pilot. Kjo njësi është e dizajnuar për të operuar me Fluturaket Pa Pilot dhe normalisht realizon operime edhe me dronët TB2.

“Nuk qëndron lajmi që ne operojmë apo koordinojmë me ndokënd operime jashtë kufijve të Kosovës. Qëllimi i kapaciteteve tona ajrore është mbështetja e operacioneve brenda territorit të Kosovës”, deklaron Ministria e Mbrojtjes për The Geopost.

E deklaratat dezinformuese të Vuçiqit sot kanë gjetur hapësirë në RT Balkan, në vazhdën e mbështetjes së propagandës ruso-serbe./TheGeopost

Publikime te ngjashme