Kreu i Pentagonit bën deklaratë të fortë! Nëse Ukraina humbet, NATO do ta luftoj Rusinë!

1 minute, 29 seconds Read

Kreu i Pentagonit, Lloyd Austin, beson se nëse Ukraina humbet në një luftë në shkallë të gjerë kundër Rusisë, e gjithë Aleanca e Atlantikut të Veriut do të duhet të luftojë me këtë të fundit.

Megjithëse seancat u fokusuan kryesisht në incidentin me shtrimin në spital të Austin në fillim të vitit, për të cilin ai nuk e informoi paraprakisht Shtëpinë e Bardhë apo Kongresin, kongresmenët shtruan gjithashtu disa pyetje në lidhje me masën në të cilën Ukraina ka nevojë për ndihmën ushtarake të SHBA-së. .

Kreu i Ministrisë Amerikane të Mbrojtjes theksoi se miratimi i fondeve shtesë për Kievin është i rëndësishëm për të parandaluar një situatë në botë “ku një vend mund të rishikojë kufijtë e fqinjëve të tij dhe të marrë në mënyrë të paligjshme territoret e tyre sovrane”.

“Ne e dimë se nëse Putini ka sukses, ai nuk do të ndalet. Ai do të vazhdojë të veprojë në mënyrë më agresive në rajon. Dhe liderë të tjerë në mbarë botën, autokratë të tjerë do ta shikojnë këtë dhe ata do të inkurajohen nga fakti që kjo ndodhi dhe ne nuk mund të mbështesim një shtet demokratik”, shtoi ai.

Më vonë, Austin sqaroi se në rast të humbjes së Ukrainës në fushën e betejës, vendet baltike mund të jenë në rrezik para së gjithash.

“Nëse jeni një vend baltik, jeni shumë i shqetësuar nëse do të jeni i radhës. Ata e njohin Putinin. Ata e dinë se për çfarë është i aftë ai. Dhe sinqerisht, nëse Ukraina bie, unë vërtet besoj se NATO do të hyjë në luftë me Rusinë” tha ai.

Publikime te ngjashme