Knut Abraham in der 18. Sitzung des Deutschen Bundestages im Reichstagsgebäude. Berlin, 18.02.2022 *** Knut Abraham at the 18 session of the German Bundestag in the Reichstag building Berlin, 18 02 2022 Foto:xS.xGabschx/xFuturexImage

Deputeti gjerman reagon ashpër, pasi Escobar përmendi dy kushte tjera për Kosovën për anëtarësim në KiE

0 minutes, 39 seconds Read

Deputeti i Bundestagut, Knut Abraham, i ka reaguar emisarit të SHBA-së, Gabriel Escobar, pasi ky i fundit ka thënë se janë edhe dy kushte të tjera për Kosovën që të pranohet në Këshillin e Evropës.

“Ne vlerësojmë shqetësimet e Escobar, por mund ta sigurojmë atë se Asambleja Parlamentare do të vendos në mënyrë të pavarur për kriteret e anëtarësimit të Kosovës në Këshill të Evropës dhe do të vlerësojë përmbushjen e tyre”, ka thënë Abrahami i cili është edhe pjesë e Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Evropës.

Deputeti gjerman ka thënë se “SHBA-ja s’do t’i përmbushte këto kritere “për shkak të dënimit me vdekje”

Publikime te ngjashme