Zelensky e thotë për herë të parë: “Le të godasim objektivat brenda Rusisë…”

0 minutes, 58 seconds Read

Pas sulmit vdekjeprurës në qytetin e Kharkiv, Volodymyr Zelensky, e ka ripërsëritur thirrjen e tij për vendet perëndimore që të lejojnë Ukrainën të përdorë armë të dhuruara kundër objektivave në Rusi.

ShBA-ja dhe vendet e tjera të NATO-s deri më tani i kanë rezistuar kërkesave të Ukrainës për të përdorur armët e tyre të dhuruara jashtë kufijve të Ukrainës.

Ata kanë frikë nga përshkallëzimi me Moskën, por pasojat e politikës, thotë Ukraina, ishin të qarta kur trupat ruse ishin në gjendje të grumbulloheshin përtej kufirit nga Kharkiv.

Duke folur në X këtë pasdite, Zelensky tha: “Bota ka mjetet për të luftuar terrorin rus dhe ne në Ukrainë kemi nevojë për këtë ndihmë. Duhet mbështetje në këtë kohë, duhet mbështetje nga partnerët dhe e palëkundur për luftëtarët tanë”.

“Sisteme shtesë moderne të mbrojtjes ajrore, veçanërisht Patriots, dhe aftësia për të shkatërruar terroristët rusë në mënyrë që ata të mos mund t’i afrohen kufijve tanë”, shkruan Skynews.

Publikime te ngjashme