Vazhdon përparimi i Ukrainës në qytezën e Bakhmutit, rusët ndryshojnë taktikë

1 minute, 4 seconds Read

Zëvendësministrja e Mbrojtjes e Ukrainës, Hanna Maliar thotë se situata në qytetin Bakhmut dhe në afërsi të tij është “shumë e vështirë” dhe rusët po transferojnë përforcime në periferi të qytetit.

“Kundër të gjitha gjasave, trupat tona arritën të përparonin për disa ditë. E gjithë kjo falë superfuqive dhe profesionalizmit të ushtrisë sonë. Rusët nuk po i ndryshojnë qëllimet e tyre. Ata po tërheqin njësitë e tyre të sulmit ajror në periferi të Bakhmut. Luftimet e ashpra vazhdojnë”, ka shkruar ajo.

Komandanti i Forcave Tokësore të Ukrainës, gjeneral-koloneli Oleksandr Syrskyi vuri në dukje se përparimet e fundit të trupave ukrainase në sektorin Bakhmut janë “suksesi i parë i ofensivës në rrjedhën e operacionit për mbrojtjen e Bakhmutit […] Megjithatë, ky është vetëm një sukses i pjesshëm. Dhe kështu duhet të perceptohet. Operacioni për mbrojtjen e Bakhmutit vazhdon.”

“Ditët e fundit kanë treguar se ne mund të ecim përpara dhe të shkatërrojmë armikun edhe në kushte kaq të vështira. Ne po luftojmë me më pak burime se armiku. Në të njëjtën kohë, ne jemi në gjendje të shkatërrojmë planet e tyre”, vuri në dukje ai.

Publikime te ngjashme