Rusia dhe Ukraina shkëmbejnë dhjetëra robër lufte

0 minutes, 32 seconds Read

Rusia dhe Ukraina njoftuan sot se kishin shkëmbyer dhjetëra robër lufte.

Ministria ruse e mbrojtjes tha se 90 të burgosur rusë të luftës u kthyen nga Ukraina në shkëmbimin e fundit. Kievi tha se 130 ushtarakë ukrainas që kishin qenë në paraburgim rus ishin liruar.

Andriy Yermak, shefi i shtabit presidencial të Ukrainës, tha se 97 nga ukrainasit kishin marrë pjesë në mbrojtjen e Mariupolit në Ukrainën juglindore përpara pushtimit së tij nga Rusia.

Sipas Yermak, nga 130 robër lufte ukrainas, 126 ishin burra dhe 4 ishin gra.

Gjithashtu sipas Yermak, 35 nga ukrainasit robër u kapën në rajonin e Donetsk, Solendar dhe Bakhmut.

Publikime te ngjashme