Rusët refuzojnë ofertën e ukrainasve për shkëmbimin e të burgosurve myslimanë për nder të Ramazanit

1 minute, 0 seconds Read

Me rastin e Ramazanit, muajit të shenjtë për të gjithë myslimanët, Ukraina i ofroi Rusisë shkëmbimin e të gjithë robërve të luftës që i përkisnin religjionit Islam, por mori përgjigje negative nga Rusia.

Sipas Daria Zarivna, Këshilltare e Komunikimit e Shefit të Zyrës së Presidentit të Ukrainës, rusët nuk ishin të interesuar për shkëmbim.

“Ne dolëm me një propozim për shkëmbimin e të burgosurve myslimanë në një format ‘të gjithë për të gjithë’ nga të dyja palët si shenjë respekti për kulturën dhe traditat e tyre. Fatkeqësisht, pala ruse e hodhi poshtë këtë ide”, tha ajo.

Sipas saj, kjo nismë është një nga shumë zgjidhjet kreative që negociatorët ukrainas ofrojnë për shkëmbimin e të burgosurve, raporton zeriamerikes në gjuhën ukrainase.

Që nga data 11 mars e vitit 2022, Shtabi Koordinues për Trajtimin e të Burgosurve të Luftës ka kryer gjithsej 39 shkëmbime, sipas Zyrës së Presidentit.

Gjithsej 1,993 persona u liruan, duke përfshirë 184 gra dhe 107 fëmijë. Shkëmbimi i fundit u bë më 3 prill. 12 ukrainas të tjerë u kthyen në shtëpi nga Rusia./Telegrafi

Publikime te ngjashme