Raportohet se Bullgaria urdhëroi abstenim për Rezolutën e Srebrenicës, ambasadori në OKB votoi pro

0 minutes, 46 seconds Read

Sipas pretendimeve ishte refuzimi direkt i pikërisht diplomates bullgare që votoi pro rezolutës në OKB.

Në dukje e sipas raporteve me kryeministri në detyrë i Bullgarisë, Dimitar Glachev, përmes ministrisë së punëve të jashtme kishte udhëzuar që të abstenohet në votimin për Rezolutën e Dita Ndërkombëtare e Përkujtimit të Gjenocidit në Srebrenicë.

Përfaqësuesi bullgar kishte votuar pro rezolutës me 23 maj.

Serbia kishte lobuar kundër mjaft kundër kësaj rezolute që konsideron i njolloste serbët si popull. Përpjekjet e hapura diplomatike të Serbisë ishin që së paku të bindin shtete që të abstenojnë në votim.

Rezoluta u miratua me 84 vota pro, 19 kundër, ndërsa 68 abstenunan. Mes shteteve që abstenuan ishtin edhe anëtarë i BE’së si Qipro, Sllovakia, dhe Greqia. Hungaria si shtet anëtar i BE’së votoi kundër rezolutës./Gazeta Metro

 

Publikime te ngjashme