Publikohet dokumenti konfidencial që thuhet se BE dhe ShBA ua kanë propozuar sot Kurtit e Vuçiqit

0 minutes, 50 seconds Read

Ende nuk ka paraqitje të Borrellit para gazetarëve për të konfirmuar nëse ka marrëveshje apo jo.

Megjithatë, Top Channel pretendon se ka siguruar një dokument që thuhet se u është propozuar palëve gjatë ditës së sotme, përcjell lajmi.net.

Në deklaratë përcaktohen parimet themelore të marrëveshjes, që është një kuadër për të lehtësuar marrëdhëniet paqësore dhe bashkëjetesën, pavarësisht dallimeve thelbësore midis palëve. Një kornizë e qëndrueshme dhe e besueshme e integrimit në Bashkimit Europian për Serbinë dhe Kosovën, krahas gjatë vendeve të Ballkanit Perëndimor.

Dhe është një proces i mbështetur nga të 27 shtetet anëtare të BE-së, përfshirë edhe ata që nuk e njohin pavarësinë e Kosovës. Ne deklaratë thuhet se janë dy kryediplomatë të aftë nga vendet anëtare jo-njohëse të BE-së, Spanja dhe Sllovakia, të cilët menaxhojnë procesin e normalizimit për të garantuar drejtësi.

 

Publikime te ngjashme