Maqedonci: Kamionët ushtarakë me të cilët u pajis FSK-ja janë ndër më modernët dhe ofrojnë siguri

1 minute, 5 seconds Read

Ministri i Mbrojtjes, Ejup Maqedonci, ka thënë se kamionët e blerë dhe të pranuar si donacion nga Gjermania janë ndër modernët, multifunksionalë dhe të dizajnuar për operacione logjistike e taktike.

Ai ka thënë se kamionët ushtarak RheinMetall MAN HX2 ofrojnë siguri më të madhe dhe garantojnë mbrojtje në kabinë.

“Karakteristikat e reja të këtij kamioni të pastër ushtarak janë shumë mbresëlënëse. Falë sistemeve të ndryshme të asistencës, HX2 u ofron ushtarëve dhe mjedisit civil siguri më të madhe në përdorimin e përditshëm të automjeteve dhe garanton dukshëm më shumë mbrojtje në kabinë. Menaxhimi i flotës në këta kamionë gjithashtu bëhet më i thjeshtë dhe më efikas, ndërsa konfigurimi i përgjithshëm mundëson transportimin e municioneve në terrene të vështira”, ka shkruar Maqedonci.

Sipas ministrit të Mbrojtjes, Forca e Sigurisë së Kosovës është çdoherë e më shumë më e pajisur për të garantuar misionin e saj.

Kamionët ushtarakë RheinMetall MAN HX2 janë prodhim gjerman. Nga 15 gjithsej, 10 janë blerë me buxhet të shtetit, ndërkaq pesë janë donacion.

Këta kamionë multifunksional janë të pajisur me teknologji moderne dhe janë të dizajnuar për operacione logjistike dhe veçanërisht taktike.

Publikime te ngjashme