Këngëtari suedez me origjinë palestineze paraqitet me “kefije” në gjysmëfinalen e Eurovizionit

0 minutes, 53 seconds Read

Këngëtari suedez me origjinë palestineze, Eric Saade, që u paraqit në hapjen e gjysmëfinales që mbahet në kuadër të konkursit të këngës “Eurovizion 2024” që do të zhvillohet më 11 maj në Suedi, këndoi këngën e tij me “kefijen” palestineze.

Gjysmëfinalja e parë e konkursit të këngës “Eurovizion 2024” u mbajt në Arena në qytetin Malmö të Suedisë.

Këngëtari suedez me origjinë palestineze, Saade, i cili ka fituar vendin e tretë me këngën e titulluar “Popular” në konkursin ku mori pjesë në vitin 2011 në emër të Suedisë, në hapjen e organizuar para gjysmëfinales performoi këngën e tij me kefijen palestineze të vendosur në kyçin e tij.

Një zëdhënës nga Unioni Evropian i Transmetuesve (EBU) tha në një deklaratë se konkursi ishte një shfaqje e drejtpërdrejtë televizive dhe tha se “Të gjithë artistët janë informuar për rregullat e konkursit dhe na vjen keq që Eric Saade preferoi të heqë dorë nga natyra jopolitike e aktivitetit”.

Publikime te ngjashme