Yugoslav army soldiers set afire in the stove after they entered the village of Bukos, some 35 km (22 miles) northwest of Pristina ,Thursday February 25 1999. Yugoslav army battle group enetered this Serbian village to secure villagers frequently attacked by ethnic Albanian rebels of KLA-kosovo Liberation Army. (AP PHOTO / Srdjan Ilic)

Arrestohet një serb për krime lufte ndaj popullatës civile në Vushtrri

0 minutes, 31 seconds Read

Policia e Kosovës, në bashkëpunim me Prokurorinë Speciale të Republikës së Kosovës, ka arrestuar një person të nacionalitetit serb, për veprën penale ‘’Krimet e luftës kundër popullatës civile”.

I dyshuari Ž.N, (1954) është arrestuar sot rreth orës 16:00 në Mitrovicën e veriut.

I lartcekuri është i dyshuar për veprën penale “Krime lufte kundër popullatës civile – Dhunë seksuale ‘’ të kryer gjatë vitit 1999 në Komunën e Vushtrrisë.

I njëjti është intervistuar në prezencë të avokatit mbrojtës, dhe me aktvendim të Prokurorit të Prokurorisë Speciale, është dërguar në ndalim për 48 orë.

Publikime te ngjashme