Gjatë muajit shkurt, Rusia pësoi humbjet mesatare ditore më të mëdha që nga fillimi i luftës në Ukrainë – thotë inteligjenca britanike

1 minute, 19 seconds Read

Sipas Inteligjencës së Mbrojtjes së Mbretërisë së Bashkuar, numri mesatar ditor i viktimave ruse (të vrarë dhe të plagosur) në Ukrainë në shkurt 2024 ishte më i larti që nga fillimi i luftës në shkallë të gjerë.

Kjo për faktin se, sipas agjencisë, në muajin shkurt, forcat ruse humbnin mesatarisht 983 njerëz në ditë, shkruajnë mediat e huaja.

Po sipas Inteligjencës Mbrojtëse të Mbretërisë së Bashkuar, Federata Ruse ka të ngjarë të ketë humbur mbi 355,000 ushtarakë të vrarë dhe të plagosur që nga fillimi i pushtimit në shkallë të plotë të Ukrainës.

Sipas këtyre të dhënave, rritja e humbjeve mesatare ditore është pothuajse me siguri për shkak të angazhimit të Rusisë ndaj një “lufte masive”.

Ndryshe, një ditë më parë, Inteligjenca Mbrojtëse e Mbretërisë së Bashkuar vlerësoi se një javë pasi humbi aeroplanin e dytë të zbulimit të radarit me rreze të gjatë A-50U, Rusia ka shumë të ngjarë të ketë ndërprerë fluturimet e këtij aeroplani për të mbështetur operacionet në Ukrainë.

Ndërkohë më herët, ata theksuan se kompleksi ushtarak-industrial i Rusisë nuk është në gjendje të përmbushë plotësisht nevojat e luftës së tij kundër Ukrainës, por do të jetë në gjendje të ruajë epërsinë këtë vit.

Para kësaj, inteligjenca e Mbretërisë së Bashkuar deklaroi se Rusia tani po përpiqet të përfitojë nga fakti se pas humbjes së Avdiivka, forcat ukrainase nuk kanë pozicione mbrojtëse të fortifikuara mirë për t’u rikthyer.

Publikime te ngjashme