Vendi ku shtëpitë për të vdekurit kushtojnë më shumë se ato për të gjallët

2 minutes, 0 seconds Read

Duke filluar nga 53,000 dollarë për një hapësirë ​​jo shumë më të madhe se një kuti këpucësh, kulla Shan Sum në Hong Kong është një vend i kushtueshëm për të qëndruar.

Megjithatë, brendësia e zbukuruar me mermer të bardhë e kullës 12-katëshe nuk synon llojin mesatar të blerësit.

Ato janë të destinuara për një lloj “klienti” që kërkon një vend pushimi për jetën e përtejme.

Ky kolumbarium i lartë privat, i vendosur në një ndërtesë me onde, në formë ventilatori, e projektuar nga një arkitekt gjerman, ka për qëllim të ruajë mbetjet e djegura të 23,000 njerëzve. Dhe nuk është i lirë.

Përveç njësive të hyrjes me urna të vetme, kamaret që mund të ruajnë dy urna mund të shkojnë deri në 76,000 dollarë ndërsa njësitë familjare që mund të strehojnë hirin e deri në tetë persona arrijnë deri në 430,000 dollarë.

Me kamare standarde me përmasa rreth një metër kub katror, ​​mund të argumentohet se një vend në këtë kullë është relativisht më i kushtueshëm sesa prona më e shtrenjtë e qytetit për të jetuar – një rezidencë në zonën ultra ekskluzive të The Peak.

Por Shan Sum, e cila ndodhet në një lagje të vjetër industriale të Këai Chung, nuk është as vendi më i shtrenjtë i Hong Kongut për të vdekurit.

Sipas Këshillit të Konsumatorëve të Hong Kongut, vendi më i shtrenjtë nga të gjitha është në një kompleks të ngjashëm me tempullin në periferi veriore të Fanling. Ai vend i favorshëm pushimi mund të sigurohet për 660,000 dollarë, dhe kjo shifër nuk përfshin as tarifat e menaxhimit prej të paktën 25,000 dollarësh për të mbuluar mirëmbajtjen dhe pagesat shtesë.

Një investim i tillë mund të mos duket ende shumë i keq, duke pasur parasysh horizontin afatgjatë të jetës së përtejme, por columbariumet private si Shan Sum nuk po ofrojnë një vend pushimi për përjetësinë.

Hiri mund të ruhet atje vetëm për kohëzgjatjen e licencës private të objektit, e cila është lëshuar nga qeveria e Hong Kongut. Këto licenca kanë një kufi prej 10 vjetësh dhe mund të duhen vite inspektimesh për t’u marrë. Shan Sum zgjat deri në vitin 2033 .

Publikime te ngjashme