“Ushtria e Ukrainës është për momentin më e mira në botë”, thotë gjenerali australian në pension

1 minute, 34 seconds Read

Ushtria ukrainase është aktualisht më e mira në botë mes luftës së tyre të vazhdueshme me Rusinë, tha këtë javë Mick Ryan, një gjeneral-major në pension në ushtrinë australiane.

Ndërsa fliste për Kyiv Post të enjten, Ryan foli për aspekte të ndryshme të forcave të armatosura të Ukrainës dhe se si ato kanë përdorur një sërë aftësish, si mbrojtja nga raketat, mbrojtja me dron dhe trupat luftarake të vijës së parë, në luftën e tyre kundër Rusisë.

“Dhe mendimi im është se ukrainasit janë ndoshta ushtria më e mirë në botë për momentin”, tha Ryan. “Dhe nuk është ndoshta, ata në fakt janë. Ushtria e Ukrainës është ushtria më e mirë në botë. Ata janë më me përvojë në luftën moderne, ata e kanë demonstruar këtë gjatë 13 muajve të fundit.

“Ndonëse kanë humbur shumë të rinj dhe të moshuar, të jem i sinqertë, por ata janë ushtria më e mirë në botë. Ka shumë gjëra që mund të mësojmë prej tyre”, u shpreh ai.

Ryan tha për Kyiv Post se ka disa “elemente” e bëjnë të mirë ushtrinë ukrainase, ndonëse sipas tij nuk është edhe e përkryer.

“Elementet të cilat e bëjnë të mirë ushtrinë ukrainase, janë forcat e mbrojtjes territoriale, ju keni ushtrinë profesionale e cila përbëhet nga ushtarët e vjetër dhe ushtarët e sapo-mobilizuar”, tha ai. “Duket se ka shumë njësi të pavarura”.

“Ju keni edhe trupa të huaja dhe bashkimi i tyre është një sfidë mjaft e madhe në një ushtri që është zgjeruar shpejt. Dhe madje edhe gjeneralët më të mirë do të sfidoheshin nga një ndërmarrje e tillë dhe ta bëni atë gjatë kohës së luftës madje e bën më të vështirë”./Telegrafi

Publikime te ngjashme