The New York Times për Kadarenë: Ia tregoi botës hallin e shqiptarëve

0 minutes, 34 seconds Read

Gazeta prestigjioze amerikane, The New York Times, ka njoftuar njashtu lexuesit e saj që shkrimtari shqiptar, Ismail Kadare, ka vdekur.

Madje, në zemër të titullit, ky medium shkruan që Kadareja ia tregoi botës hallin e shqiptarëve.

Ad 37
“Ai qe krahasuar me Oruellin dhe Kafkën, dhe eci mbi litar me vepra me kritika të maskuara shtetin e tij totalitar”, thuhet në artikull.

“Ismail Kadare, romancieri dhe poeti shqiptar i cili i vetëm vuri vendlindjen e tij ballkanase në hartën e letërsisë botërore, duke krijuar vepra shpesh të errëta, alegorike që tërthorazi kritikonin shtetin totalitar të vendit të tij, vdiq në Tiranë, Shqipëri, të hënën”.

Publikime te ngjashme