Ja pse Perëndimi nuk duhet të ketë frikë nga kolapsi i Rusisë

Në gushtin e vitit 1991, presidenti i atëhershëm i SHBA-së, George H.W Bush, po zhvillonte në vizitë në Kiev për t’i këshilluar ukrainasit të mos shpallnin pavarësinë nga Bashkimi Sovjetik. Pra vetëm disa javë përpara se Ukraina ta hidhte këtë hap dhe vetëm disa muaj përpara shpërbërjes së Bashkimit Sovjetik, Bush ishte i shqetësuar për rënien e autoritetit […]

Lajm sensacional: ‘BE e ka zgjidhur enigmën e gazit, çmimet po përgjysmohen!’

Vendet evropiane mund t’i rezistojnë shkurtimeve të gazit rus këtë dimër, sepse problemet e furnizimit mund të jenë “zgjidhur me sukses”, sipas një analize nga banka kryesore amerikane Goldman Sachs. Banka vlerëson se çmimet e gazit ka të ngjarë të përgjysmohen këtë dimër pasi përpjekjet e vendeve të BE për të shmangur mungesat e mëdha […]