Sindromi RLS, trefishon rrezikun e mendimeve vetëvrasëse

0 minutes, 56 seconds Read

Sindroma ”këmbë të shqetësuar” (RLS) ka një rrezik më të madh për mendimet vetëvrasëse, thotë një studim i fundit.

Studiuesit thonë se çrregullimi neurologjik, duke shkaktuar dhimbje kur vazhdimisht lëvizni këmbët, e bën një person pothuajse tre herë më shumë gjasa të marrë në konsideratë marrjen e jetës së tyre, njofton Klan Kosova.

Hulumtimet e kaluara kanë treguar se njerëzit me gjumë të pakët kanë probleme në rregullimin e emocioneve dhe kanë më shumë gjasa të marrin vendime impulsive.

Ekipi, nga Shkolla e Mjekësisë në Yale në Connecticut, thotë se nuk e di pse sindroma shkakton njerëzit të mendojnë për vetëvrasje, por thotë se gjetjet tregojnë se mjekët duhet të monitorojnë nga afër pacientët e tyre me kusht që të kapin ndonjë shenjë të tendencave vetëvrasëse herët.

Sindromi “këmbë të shqetësuar” është çrregulim neurologjik është po aq i pranishëm në të dy gjinitë. Një tipar i këtij sindromi është nevoja për këmbë plot gjallëri që gjithmonë zgjasin në gjum.

Publikime te ngjashme