A U.S. Air Force F-16 Fighting Falcon assigned to the 77th Expeditionary Fighter Squadron, flies a combat patrol mission within the U.S. Central Command area of responsibility, Feb. 13, 2023. F-16 fighter aircraft routinely conduct patrols within the CENTCOM AOR to provide dominant combat airpower, and ensure regional security and stability. (U.S. Air Force photo by Tech. Sgt. Daniel Asselta)

SHBA urdhëron sulme hakmarrëse kundër milicisë së mbështetur nga Irani

1 minute, 7 seconds Read

Shtetet e Bashkuara kanë urdhëruar që të ndërmerren një seri sulmesh hakmarrëse për më shumë se një ditë kundër një milicie të mbështetur nga Irani, ka thënë sekretari amerikan i mbrojtjes, Lloyd Austin.

Austin tha se të gjithë dronët në rajon që sulmonin SHBA-në ishin me origjinë iraniane. Sulmet pritet të godasin milicinë në Siri dhe ndoshta në Irak, megjithëse Austin nuk specifikoi kohën ose vendndodhjen e saktë.

Duke folur në një konferencë për shtyp të Pentagonit të enjten, Austin tha:

Ne do të kemi një përgjigje me shumë nivele dhe kemi aftësinë të përgjigjemi disa herë në varësi të situatës. Ne kërkojmë t’i mbajmë njerëzit përgjegjës për këtë dhe ne gjithashtu kërkojmë të heqim aftësinë ndërsa shkojmë përpara.

Austin theksoi se SHBA nuk ishte në luftë me Iranin dhe Uashingtoni nuk e dinte nëse Teherani ishte në dijeni të sulmeve specifike me dron të dielën të montuara nga ajo që ai e përshkroi si boshti i rezistencës. Ai tha në një farë kuptimi “nuk kishte rëndësi pasi ne e dimë se Irani sponsorizon këto grupe dhe financon këto grupe, dhe në disa raste i trajnon këto grupe”.

Publikime te ngjashme