Rohde lavdëron Kosovën për ndihmën ushtarake ndaj Ukrainës: Ju lumtë

0 minutes, 50 seconds Read

Ambasadori i Gjermanisë në Kosovë, Jorn Rohde, e ka mirëpritur Ministrinë e Mbrojtjes për ndihmën që do t’ia dërgojë Ukrainës me pajisje ushtarake.

Ai ka thënë se pavarësisht që Ukraina nuk e njeh Kosovën si shtet, është për t’u lavdëruar ndihma ndaj saj në luftën kundër pushtimit rus.

“Edhe pse Ukraina ende nuk e njeh Kosovën, qeveria kosovare po e ndihmon Ukrainën në luftën kundër pushtimit rus, duke e mbështetur me pajisje ushtarake. Shumë e lavdërueshme, ju lumtë”, ka shkruar Rohde.

Ministri i Mbrojtjes, Ejup Maqedonci, në takimin e së martës të Grupit të Kontaktit për Mbrojtjen e Ukrainës ka njoftuar për paketën e mbështetjes ushtarake që do të dërgohet në Ukrainë gjatë javës së ardhshme.

Ai ka thënë se Kosova do të dërgojë dhjetëra kamionë taktikë, automjete taktike dhe autoblinda ushtarake.

Publikime te ngjashme