Rohde: Drafti për Asociacionin ishte i mirë, i mbetet qeverisë ta dërgojë në Kushtetuese

0 minutes, 56 seconds Read

Ambasadori i Gjermanisë në Kosovë, Röhde ka thënë që Drafti i BE-së për Asociacioni e Komunave me Shumicë Serbe ka qenë i mirë.

“Gjermania gjithmonë ka thënë, dhe unë gjithmonë kam thënë, që Kosova i përket Këshillit të Evropës, jo vetëm Gjermania, por edhe anëtarët e QUINT-it [që nuk janë anëtarë të Këshillit të Evropës] dëshirojnë që Kosova të jetë në Këshillin e Evropës”, ka thënë Rohde në Info Magazine të Klan Kosovës.

“Dhe kjo na shpie në temën e ASM-së dhe kemi pritje të qarta që Kosova po lëviz në atë drejtim, dhe siç e dini, kjo ishte shpërndarë ose publikuar publikisht, ishte një letër nga tre udhëheqësit, kancelari, kryeministrja Meloni”.

“U thamë: Shikoni, duhet ta dërgoni këtë draft të Asociacionit në Gjykatën Kushtetuese, dhe kjo nuk ka ndodhur. Cilin draft? Draftin e BE-së sepse ka qenë një draft i mirë.

“Edhe kryeministri ka thënë se ishte shkruar në vijë me Kushtetutën dhe është mbështetur nga BE-ja”.

Publikime te ngjashme