Qeveria e Shqipërisë miraton rritjen e pagave

0 minutes, 47 seconds Read

Qeveria e Shqipërisë miratoi në mbledhjen e sotme rritjen e pagave të administratës publike.

Ministrja e Financave në Shqipëri, Delina Ibrahimaj, tha se paratë janë siguruar nga të rritja e të ardhurave dhe nga rialokimet e brendshme.

“Sot kemi miratuar disa projektvendime që lidhen me rritjen e pagave dhe hapin e parë të rritjes për sektori shëndetësor, arsimor, por edhe për sektorin e sigurisë. Kostoja vjetore e cila e plotë do të jetë për vitin 2025 e rritje së pagave është në nivelin 38 miliardë Lekë. Këto fonde janë parashikuar që të mblidhen qoftë nga rritja e të ardhurave, qoftë nga rialokime të brendshme. Pra janë kosto që përballohen brenda kuadrit makrofiskal duke ruajtur të gjitha parametrat e ligjit organik të buxhetit. Që do të thotë ne do të vijojmë të ulim borxhin dhe ne do të vijojmë të ulim deficit duke garantuar qëndrueshmëri fiskale”, u shpreh Ibrahimaj./tvklan

Publikime te ngjashme