Petkoviq vazhdon me propaganda: “Prishtina ka nisur procedurën për miratimin e ligjit të ri për shpronësim”

0 minutes, 42 seconds Read

“Prishtina ka nisur procedurën për miratimin e ligjit të ri për shpronësim, me të cilin dëshiron të legalizojë sekuestrimin e tokës serbe në veri të Kosovës dhe të ndërtojë bazat ushtarake dhe policore atje”, ka deklaruar drejtori i të ashtuquajturës Zyrë për Kosovë në Qeverinë e Serbisë, Petar Petkoviq.

“Çdo objekt apo shtet serb ku Kurti drejton gishtin, autoritetet në Prishtinë mund të deklarojnë “interes publik” dhe të ndërtojnë baza ilegale policore dhe ushtarake për njësitë e tyre speciale në atë vend”, tha Petkoviç.

Siç tha ai, “qëllimi i Prishtinës është i qartë për të përdorur këtë dhunë ligjore për t’u marrë brutalisht me popullin serb, i cili me qetësi, por me vendosmëri i tha jo okupimit dhe zhvatjes”.

Publikime te ngjashme