Pamje nga Prespa kur Kurti i bën vërejtje publike Lajçakut për negociatat: Kjo mënyrë s’po na çon përpara

0 minutes, 54 seconds Read
Kryeministri Albin Kurti gjatë Forumit të Prespës i ka bërë një vërejtje publike emisarit europian, Miroslav Lajçak, për mënyrën se si po punohet në drejtim të Asociacionit.

Ai tha se fillimisht duhet të vijë pajtimi mbi principet e më pas shkrimi i drafteve.

“Nuk është çështja që të shumohen draft-tekstet, por që të pajtohemi për principet dhe pastaj të shkruajmë tekstin. Ne mund të sjellim tekste të ndryshme dhe të gjejmë vlerën mesataren aritmetike, siç bën zakonisht emisari Lajçak . Por, kjo ç’po na çon përpara, nëse ne nuk pajtohemi për frymën e tekstit. Është e kotë të përpiqesh të biesh dakord për letrën e tekstit”.

Kurti tha se ka pasë shumë dokumente që janë nënvizuar me ngjyra, të cilat u përdoreshin për të treguar se cila pjesë e paragrafit bën, cila s’bën e në cilën duhet të punohet.

“Unë dua të pajtohem për principe, për atë se çfarë duam”.

Publikime te ngjashme