“Pa bukë pa ujë, policët po trajtohen në mënyrë çnjerëzore”, thotë shefi i kabinetit të MPJD-së

1 minute, 35 seconds Read

Shefi i kabinetit të Ministrisë së Punëve të Jashtme dhe Diasporës, Sharr Jakupi, ka thënë se policët e Kosovës, të kidnapuar nga forcat serbe, janë duke u trajtuar në mënyrë çnjerëzore nga Serbia.

Sipas Jakupit, policëve kosovarë nuk po u jepet as ushqim e as ujë, teksa shtoi se njërit nga ta përkundër kërkesës për kujdes mjekësor një gjë e tillë nuk i është ofruar.

“Raporte thellësisht shqetësuese në lidhje me trajtimin e tmerrshëm të tre policëve tanë të rrëmbyer me forcë nga Republika e Kosovës, aktualisht të ndaluar në Kralevë. Pavarësisht se u është zgjatur 30 ditë paraburgimi për akuzën e ‘armëmbajtjes pa leje’, krimi i vërtetë janë kushtet e turpshme që po përballojnë. Të privuar nga ushqimi dhe uji, oficerët i janë nënshtruar një trajtimi krejtësisht çnjerëzor. Duke shtuar fyerjen ndaj lëndimit, një oficer, në nevojë të dëshpëruar për kujdes mjekësor, është lënë pas dore, duke iu dhënë vetëm një injeksion të pashpjegueshëm që nga ndalimi i tij”, ka thënë ai.

Ai ka thënë se mos trajtimi i duhur mjekësor ndaj policëve kosovarë është shqetësim i madh.

“Fakti që zyra ndërlidhëse e Kosovës, në Beograd paralajmëroi autoritetet serbe dhe komunitetin diplomatik për nevojën e trajtimit mjekësor, vetëm për t’u injoruar tërësisht nga autoritetet serbe, është një shqetësim i madh’, ka thënë ai.

“Ne i bëjmë thirrje komunitetit ndërkombëtar që t’i dënojë me zë të lartë këto mizori dhe t’i bëjë presion Serbisë që të lirojë menjëherë oficerët tanë. Heshtja dhe mosveprimi i barabartë bashkëfajësi”, ka vijuar Jakupi.

Publikime te ngjashme