Norvegjia dëbon 15 diplomatë rusë të cilët i akuzon si oficerë të inteligjencës

0 minutes, 48 seconds Read

Ministria e Jashtme e Norvegjisë tha se ka vendosur të dëbojë 15 zyrtarë të ambasadës ruse në Oslo, me pretendimin se ata ishin oficerë të inteligjencës që vepronin nën mbulesën e pozicioneve diplomatike.

Në një deklaratë, ministria tha:

“Vendimi i qeverisë është në përgjigje të situatës së ndryshuar të sigurisë në Evropë, e cila ka çuar në një kërcënim në rritje të inteligjencës nga Rusia.”

“Oficerët në fjalë “duhet të largohen nga Norvegjia së shpejti”, shtoi ai.

Ministri i Jashtëm norvegjez, Anniken Huitfeldt, tha në një deklaratë:

“Ky është një hap i rëndësishëm në kundërshtimin dhe uljen e nivelit të veprimtarisë së inteligjencës ruse në Norvegji, dhe në këtë mënyrë në mbrojtjen e interesave tona kombëtare.”

Ministria e Jashtme e Rusisë tha se do t’i përgjigjet dëbimit nga Norvegjia të 15 diplomatëve të saj, njoftuan mediat shtetërore./GazetaSinjali

Publikime te ngjashme