Nisa seanca përgatitore! Krerët e UÇK-së do të përballen me 312 dëshmitarë

0 minutes, 53 seconds Read

Ka nisur seanca përgatitore për nisjen e gjykimit në rastin e Hashim Thaçit, Kasdri Veselit, Jakup Krasniqit dhe Rexhep Selimit.

Zyra e Prokurorit të Specializuar ka bërë të ditur se për momentin kanë të planifikuar të thërrasin 312 dëshmitarë.

“Kalendari që kemi dhënë përfshin 600 orë në vitin e parë të gjykimit. Ju keni 312 dëshmitarë, dhe ky numër ndryshon ka 11 dëshmitarë më pak se nga parashtrimi i mëparshëm”, ka thënë kryetari i trupit gjykues.

Ata do të dëshmojnë për krimet e pretenduara, disa për strukturëne UÇK-së dhe disa për sjelljen dhe veprimet e të akuzuarve, pra krerëve të UÇK-së

“Sa dëshmitarë në lidhje me krimet? – Kemi 188 dëshmitarë lidhur me krimet. Strukturën e UÇK-së? 110 dëshmitarë. Për veprimet dhe sjelljen e të akuzuarve 63. Nëse mblidhen këto shifra dalin më shumë se 312, disa dëshmi mund të jenë përsëritëse. Këto janë kategoritë.”, thanë nga Zyra e Prokurorit të Specializuar.

Publikime te ngjashme