Mbyllja e “komunave” në Dragash, heqja e billbordit afër Zveçanit, mediumi serb: Banjska arsye që Beogradi s’mund të reagojë

1 minute, 8 seconds Read

Mediumi i pavarur serb N1 që kundërshton politikat e Vuçiq ka raportuar për “aksionet” e fundit të Ministrave Xhelal Sveçla dhe Elbert Krasniqi të cilët dje mbyllën zyrat paralele në Dragash që kanë lëshuar dokumente, heqjen e billbordit në afërsi të Zveçanit dhe vendosjen e tabelës me mbishkrimin Republika e Kosovës në Leposaviq.

Lidhur me këtë veprim, Ana Marija Ivkoviq, gazetare e radios Kontakt plus, ka thënë për N1 se këto janë veprime simbolike dhe poshtëruese për serbët që jetojnë atje.

“Më duhet të them se është thjesht vlerësimi i të gjithë neve se tani ka pak hapësirë ​​që Beogradi të reagojë më konkretisht për atë që ndodhi në Banjska më 24 shtator. Në përgjithësi, qytetarët prisnin hapa më konkretë, por nuk i morën. Këtu ka një problem që ka filluar më 26 maj të vitit të kaluar kur kemi pasur incidentet e para të dhunshme në veri, kur policia e Kosovës ka marrë kontrollin e komunave dhe kur praktikisht askush nga Lista Serbe nuk ka qenë në terren, ata kanë qenë në Beograd. në mbledhjen e SNS-së”, tha Ana Marija Ivkoviq.

Tutje ky medium thotë se nga Beogradi nuk ka pasur asnjë reagim përveç dënimit të këtij veprimi.

Publikime te ngjashme