Lavrov thotë se nuk ka indicie nga Ukraina për të nisur negociata për fundin e luftës

1 minute, 1 second Read

Ministri i jashtëm rus Sergei Lavrov ka deklaruar ditën e sotme se Rusia nuk ka vënë re asnjë indicie nga ana e zyrtarëve të Kievit për të nisur negociata për zgjidhjen e konfliktit të armatosur në Ukrainë.

“Deri më tani, ne nuk shohim asnjë dëshirë nga ana e fqinjëve tanë ukrainas për të filluar bisedime serioze,” tha Lavrov në një konferencë shtypi pas bisedimeve me homologun e tij nga Arabia Saudite.

“Unë kam deklaruar vazhdimisht se Zelensky nxori një dekret shtatorin e kaluar që ndalonte çdo negociatë me Rusinë, ndërsa patronët perëndimorë të Zelensky vazhdimisht deklarojnë se Rusia duhet të mposhtet në fushën e betejës në mënyrë që të fillojë bisedimet nga një pozicion fuqie. Gjykoni vetë sa të arsyeshme janë deklarata të tilla”, u shpreh Lavrov para mediave.

Ai vuri në dukje se Rusia mirëpret interesin e Arabisë Saudite për të ndihmuar në lehtësimin e zgjidhjes së situatës në vazhdim sa më shpejt të jetë e mundur, si dhe zgjidhjen e saj në kontekstin e kërkesave legjitime të Rusisë, të cilat janë injoruar për vite pas grushtit të shtetit jokushtetues në Ukrainë.

Publikime te ngjashme