Kurti thotë se insistimi ndërkombëtar për krijimin e Asociacionit vjen nga brenga që mund të ketë luftë

1 minute, 18 seconds Read

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, ka thënë se insistimi i ndërkombëtarëve për implementimin e Asociacionit është për shkak të brengës së tyre që “mund të ketë luftë në rajon”.

Ai gjatë një interviste dhënë për Euronews Albania e ka përmendur luftën në Ukrainë si një shqetësim të ndërkombëtareve që ajo të mos zgjerohet edhe në Ballkan.

“Argumentet janë në favorin tonë për sa i përket Asociacionit, e për sa i përket insistimit të ndërkombëtarëve unë mendoj se më shumë është një brengë e tyre që pas luftës në Ukrainë të mos zgjerohet konflikti edhe në Ballkan”, ka thënë ndër tjerash Kurti.

Kurti ka thënë se Kosova dhe Serbia kanë nënshkruar 33 marrëveveshje, duke thënë se Beogradi s’i ka zbatuar 2/3 e tyre.

“Një nga pikat e marrëveshjes ka qenë që Kosova dhe Serbia mos ta pengojnë njëra tjetrën në rrugën evropiane. Më 10 dhjetor 2022 presidenti serb Vuçiq iu ka shkruar vendeve jo-njohëse të BE-së që të mos e pranojnë aplikimin e Kosovës për në BE”, ka deklaruar kryeministri Kurti.

Ai pos tjerash ka thënë se e ka kundërshtuar planin e Ahtisarit sepse thoshte se “Kosova s’duhet të jetë shqiptare përkundër se kishte 93 për qind shqiptar”.

“Ndërkaq pasi e shpallëm Kosovën multi-etnike duan një Asociacion multi-etnik”.

“Argumentet janë nga ana jonë”, ka thënë ndër tjerash Kurti.

Publikime te ngjashme