Kurti heq dilemat: “Nga 2024 Kosovaret lëvizin lirshëm në BE”

0 minutes, 51 seconds Read

Kurti ka thënë se Kosova ka zbatuar marrëveshjen e mobilitetit, e cila përfshin lirinë e lëvizjes me letërnjoftim në vendet e Ballkanit Perëndimor, njohjen e kualifikimit të arsimit të lartë dhe njohjen e kualifikimit për mjekët, stomatologët dhe arkitektët.

“Kosova ishte e para që ratifikoi tri marrëveshjet në Kuvend këtë shkurt duke treguar zotimin dhe përkushtimin tonë ndaj procesit. Që nga nëntori i vitit të kaluar, kemi hartuar udhëzime administrative, kemi emëruar përfaqësues në komisione të përbashkëta.

13 ditë deri në Samit duhet të vëmë re se jo të gjitha vendet i kanë ratifikuar marrëveshjet. Është keq që Bosnja -Hercegovina është përcaktuar t’i ratifikojë 2 nga 3 pikat, duke përjashtuar lëvizjen e lirisë.

Nga 1 janari 2024 Kosova do të lëviz lirshëm në BE, por ende është e pasigurt nëse Kosova dhe Bosnja-Hercegovina do të mund të lëvizin te njëra tjetra”, ka thënë Kurti.

Publikime te ngjashme