Kryeministri i Maqedonisë thotë se vizita e Albin Kurtit në Tetovë dhe Çair u keqpërdor

0 minutes, 50 seconds Read

Kryeministri i Maqedonisë së Veriut Dimitar Kovaçevski, ka folur rreth vizitës në Çair dhe Tetovë, të kryeministrit të Kosovës Albin Kurti

Ai tha se Albin Kurti u keqpërdor nga dy kryetarët, Visar Ganiu dhe Bilal Kasami, për qëllimet e tyre të politikës ditore.

Kovaçevski foli edhe rreth valëvitjes së flamurit “Autochthonous”, të cilën e quajti skandal.

“Pas diskutimit të hapur, i patë deklaratat, të gjitha vendet e Ballkanit Perëndimor duhet të bashkëpunojnë me njëri-tjetrin. Këtu filluan të flasin për shtete të mëdha. Këtu janë dy vende që janë pjesë e aleancës më të madhe të NATO-s. Në Ballkan, nocionet arkaike nga koha e nacional-romantizmit, për shtetet e mëdha, i përkasin së shkuarës. Kështu ka thënë ambasadori amerikan në Kosovë dhe këtë do t’ju thotë Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s dhe një politikan tjetër i atij rangu”, tha ai.

Publikime te ngjashme