Kreu i ‘Wanger’ i kërkon Putinit të ndërpresin luftën në Ukrainë: “Arritëm qëllimin, të ruajmë territoret e pushtuara”

0 minutes, 48 seconds Read

Yevgeny Prigozhin , kreu i mercenarëve rusë të Wagner-it, i ka propozuar presidentit rus Vladimir Putin që të ndërpresë luftën në Ukrainë dhe të fokusohet në konsolidimin e pranisë ruse në zonat e pushtuara. Sipas tij rusët i kanë arritur qëllimet dhe tashmë duhet të ruajnë sundimin e tyre.

“Për autoritetet dhe për të gjithë shoqërinë, është e nevojshme t’i vendoset një formë e guximshme pikës fundore operacionit ushtarak special,” shkroi Prigozhin në Telegram, në një mesazh të lëshuar nga zyra e tij e shtypit.

“Opsioni ideal është të shpallim fundin e operacionit special ushtarak dhe të informojmë të gjithë se Rusia ka arritur qëllimet e saj të synuara. Dhe në një farë kuptimi ne i kemi arritur ato. Ne kemi rrëzuar një numër të madh ushtarësh të Forcave të Armatosura të Ukrainës dhe mund të themi se detyra jonë ka përfunduar”- shtoi Prigozhin.

Publikime te ngjashme