Këto janë 5 agjencitë shtetërore sekrete që njihen si më të fuqishmet në botë!

1 minute, 31 seconds Read

Në botë ka disa shërbime sekrete që njihen për aftësitë dhe influencën e tyre. Këtu janë 5 shërbimet sekrete më të fuqishme në botë në vitin 2021, sipas burimeve:

  1. Mossad (Izrael): Mossad është shërbimi sekret izraelit dhe njihet si një nga shërbimet më të fuqishme në botë. Ajo ka një histori të ndritshme në luftën kundër terrorizmit dhe ka arritur të kryejë operacione të ndryshme të rëndësishme në gjithë botën.
  2. CIA (Shtetet e Bashkuara të Amerikës): CIA është shërbimi sekret i Shteteve të Bashkuara dhe është një nga shërbimet më të njohura dhe të fuqishme në botë. Ajo ka një rol kyç në luftën kundër terrorizmit dhe ka kryer operacione të rëndësishme në historinë e saj.
  3. MI6 (Britania e Madhe): MI6 është shërbimi sekret i Britanisë së Madhe dhe njihet për rolin e saj në mbrojtjen e interesave të Britanisë në botë. Ajo është e njohur për operacionet e saj të fshehta dhe për aftësinë e saj për të mbledhur informacione.
  4. FSB (Rusia): FSB është shërbimi sekret i Federatës Ruse dhe është një nga shërbimet më të fuqishme në botë. Ajo ka një rol kyç në mbrojtjen e sigurisë së Rusisë dhe ka kryer operacione të ndryshme në nivel ndërkombëtar.
  5. MSS (Kina): MSS është shërbimi sekret i Kinës dhe ka një rol të rëndësishëm në mbrojtjen e interesave të Kines në botë. Ajo ka një prezenca të fortë në rrjetin e internetit dhe në botën e biznesit, dhe ka kryer operacione të fshehta në shumë vende të botës.

Vlen të theksohet se këto vlerësime mund të ndryshojnë në varësi të zhvillimeve aktuale dhe situatave ndërkombëtare.

Publikime te ngjashme