Kaya: “70 shqiptarë kanë vdekur nga tërmeti në Kahramanmaras të Turqisë”

1 minute, 13 seconds Read

70 shqiptarë kanë humbur jetën nga tërmeti apokaliptik në Kahramanmaras të Turqisë. Kjo është bërë e ditur nga kryetari i shoqatës së Kulturës dhe Solidaritetit të Shqiptarëve, Evren Kaya. Ai konfirmon për KosovaPress, se edhe 3 shqiptarë të tjerë kanë humbur jetën në Hatay.

“Tani në Kahramanmaras 70 vetë na kanë vdekur. Edhe në Hatay, tre persona shqiptarë na kanë vdekur. Aty i kam pa në Facebook edhe çfarë kam dëgjuar po ju tregoj… Tani për ushqim nuk është problem, por për t’u ngrohur se ftohtë është shumë. Stufat po i dërgon shteti nga mundet, disa që nuk po munden me u lajmërua po edhe ne sa po mundemi po u ndihmojmë. Ambasada neve nuk na ka kërkuar hiç. Telefon nuk na ka bërë hiç prej Kosovës. Se di për karrige është ardhur apo për çfarë ka ardhur në Turqi, nuk po e di. Ky ambasadori hiç nuk më ka kërkuar, vetëm Avni Spahiu, Bekim Sejdiu, kryetari i Pejës, Gazmend Muhaxherri dhe krejt ata që janë kryetarë. Vetëm një person me familje ka shpëtuar prej ndërtesës ka dalë gjallë, me katër persona ka dalë… Edhe ai është në fshat tonin për momentin, si po e pyes diçka po nis të qajë se i ka vdekur fqinji”.

Evren Kaya, kryetari i Shoqatës së Kulturës dhe Solidaritetit të Shqiptarëve

Publikime te ngjashme