Joe Biden: Ne do të mbrojmë çdo pëllëmbë të NATO-s

0 minutes, 46 seconds Read

Pesidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës Joe Biden i cili ndohet në Poloni iu është drejtuar sot vendeve anëtare të NATO-së lidhur me konfliktin në Ukrainë.

Biden ka thënë se ajo që po ndodh në Ukrainë nuk është vetëm për lirinë e Ukrainës pore dhe për “lirinë e demokracisë përmes Evropës dhe në gjithë botën’, shkruan BBC.

Ai tutje ka folur edhe për angazhimin e SHBA-së ndaj Aleancës Veri Atlantike duke thënë se angazhimi i SHBA ndaj NATO-s është “i shenjtë”.

“Ne do të mbrojmë çdo pëllëmbë të NATO-s,” është shprehur Joe Biden.

Përveç kësaj, Biden ka thënë se SHBA do të vazhdojë mbështetjen e saj për Ukrainën ndërsa ajo mbron lirinë e saj.

“Ajo që është në rrezik nuk është vetëm Ukraina, është liria”, përsërit lideri amerikan.

Publikime te ngjashme