Jeta e tij ndryshoi kur terroristët vranë shokun e tij! Kush është politikani gjerman që u sulmua sot

0 minutes, 59 seconds Read

Michael Sturzenberger (59), një politikan gjerman që u godit me thikë para fillimit të një mitingu në Mainham nga një sulmues, identiteti i të cilit nuk është bërë i ditur, ka një biografi të pazakontë.

Sturzenberger lindi në Bad Kissingen në vitin 1964, studioi shkenca politike dhe histori në Universitetin Ludwig Maximilian në Mynih dhe më pas punoi si gazetar në RTL dhe Sat1.

Sipas fjalëve të tij, kjo ngjarje çoi në një ndryshim dramatik në pikëpamjet e tij dhe më pas ai u bë një kundërshtar i radikalimit islamik.

Dihet se ai avokoi kundër ndërtimit të një xhamie të madhe në Mynih,  mblodhi dhjetëra mijëra nënshkrime dhe paralajmëroi kundër “islamizimit” të Gjermanisë.

Si një aktivist anti-islamik, Sturzenberger shpesh shfaqej në mitingje, duke përfshirë ato të degëve të Pegida.

Deklaratat e tij që krahasojnë Kuranin me Mein Kampf të Adolf Hitlerit janë gjithashtu të njohura.

Publikime te ngjashme